Pendaftaran Sessi 2017 Madrasah Manabi'ul Ulum dibuka. Borang pendaftaran boleh diperolehi di pejabat madrasah atau download di link berikut: BORANG PENDAFTARAN

Untuk sessi tahun 2015, permohonan kemasukan ke Madrasah Manabi'ul Ulum (Pondok Penanti) telahpun dibuka. Kepada ibubapa dan penjaga yang berhasrat mendaftarkan anak di bawah jagaannya di madrasah ini boleh memohon untuk mendaftar dengan dua cara:

04 years 1 month

Format penyataan keputusan peperiksaan STAM melaporkan peringkat bagi setiap mata pelajaran seperti berikut:

04 years 11 months

Walaupun lebih 48 jam dihanyutkan air namun mayat mangsa lemas, Ku Muhammad Ilyas Ku Abdul Halim ditemui dalam keadaan sempurna dan seolah-olah baru sahaja meninggal dunia. Mayat Ku Muhammad Ilyas, 19, ditemui dalam keadaan terlangkup oleh pasukan Bomba dan Penyelamat

04 years 11 months

Rakaman Berita Nasional RTM1 20 Januari 2014 tentang penemuan mayat Ku Muhammad Ilyas Ku Abdul Halim

04 years 11 months
Operasi mencari mangsa lemas di Pantai Kerachut diteruskan

Berita ketika mayat Ku Muhammad Ilyas Ku Abdul Halim belum ditemui, pihak berwajib akan meneruskan usaha mencari.

04 years 11 months

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teluk Bahang, Datuk Shah Headan Ayoob Hussain Shah berkata, pihaknya mahu garis panduan keselamatan yang lebih tegas diambil bagi menjamin keselamatan semua pengunjung terutamanya pelancong yang bertandang ke Taman Negara Pulau Pinang.

04 years 11 months

Balik Pulau: Mayat Ku Muhammad Ilyas Ku Abdul Halim, 19, yang dipercayai lemas di Pantai Kerachut di sini, dalam kejadian Sabtu lalu ditemui jam 4 petang sebentar tadi.

04 years 11 months

Mayat mangsa lemas, Ku Muhammad Ilyas Ku Abdul Halim 19, berjaya ditemui di kawasan Pantai Kerachut setelah 48 jam misi mencari dan menyelamat dijalankan sejak 18 Januari lalu.

04 years 11 months
Ibadah Korban Manabi'ul Ulum 17/10/13

Pihak Madrasah Manabi’ul Ulum telah melaksanakan program Ibadah Korban pada 17 Oktober 2013 dengan menyembelih sebanyak 4 ekor lembu. Peserta korban terdiri dari orang awam, sebahagian guru dan YAPEIM.

04 years 11 months
Kebakaran Asrama Lelaki Pondok Penanti

Kalau dilihat dari luar, kelihatan bangunan baru yang terbakar itu sahaja yang musnah. Sedangkan bangunan asal kelihatan masih elok lagi. Namun bila kita masuk melihat dari dalam, ia sudah tidak boleh dihuni lagi. Maklumat dari pihak JKR jika kebakaran berlaku selama tiga jam atau lebih, besi dalam akan terjejas.

04 years 11 months

Pages